Aktuális a Klinikáról

2018 novemberében újra együtt az instruktorok

Udo Roevenich, Horvát Krisztina, Peter Henn

 

2018 novemberében újra egy hosszabb időt töltöttem a Klinikán. Újdonságokban, szakmai előrelépésekben gazdag volt a találkozás.

A Klinika néhány évvel ezelőtt új nómenklatúra bevezetésével indított el egy olyan újítási folyamatot, aminek a hatását folyamatosan érezhetjük.

Az új nómenklatúra bevezetésével a páciensek felé érthetőbbé és egyszerűbbé, a terapeuták felé átláthatóbbá vált az egész rendszer.

Axel Hennessel a Klinika senior instruktorával a Sanomedben

Találkozóm volt a Klinika főorvosával, Dr. Omar Zabarral, ahol a jövőre nézve a kutatásokról értekeztünk. Belenézhettem ismét a Klinika korzetteit készítő Sanomed munkájába és lehetőségem nyílt, kedvenc tanárom, Axel Hennes munkáját egyéni terápiában közvetlenül újra megcsodálni. Újabb instruktor, Lothar Schliebs mellett asszisztáltam egy tanfolyamon, aki szintén egy nagyszerű tanár és a csoportban elhíresült arról, hogy hihetetlen módon tudja prezentálni saját magán a különböző scoliosis tipusokat.

Az elmúlt évek újdonsága  a medencekorrekciókban történt apró és nagyobb módosítások is. A negyedik és ötödik medencekorrekció megváltoztatásával, hangsúlyosabbá válásával a lumbális főgörbületű páciensek profitálhatnak. A thoracalis főgörbület szintén támogatást kapott, mégpedig a deflexió hangsúlyozása formájában, amit az ötödik medencekorrekcióhoz csatolva az alapoknál fixen épít be a rendszer a terápiába.

Lothar Schliebs – oktatás közben

A korrekciós légzéstechnika folyamatos egyszerűsítésével a páciensek által újra és újra előhozott hibalehetőségeket igyekeznek minimalizálni.  A klinikai tartózkodásban részt vevő pácienseket elnézve abszolút látszik, hogy az egész folyamat tolódik a megelőzés irányába és már egész kis mértékű scoliosissal speciális rehabilitációban vehetnek részt a gyermekek. Külföldről érkezőket segítendő, bevezettek fix időponttal induló angolul beszélő csoportokat.

Összességében nekem még mindig egy csoda az egész és ilyen intenzív szakmai hetek után szuperszónikus lelkesedéssel feltöltve hozom nektek a legjobb aktuális tananyagokat.

2019 -ben az összes újdonság helyet kap egy refresh tanfolyamon, amin részt vehetnek az MST és a nemzetközi tanfolyamot végzettek, akik ezzel hosszabbíthatják a nemzetközi oklevelüket is. Pontos időpont januárban lesz, de előjelentkezést az info@schroth.hu címen már fogadunk.

Jó eredményeket, sikereket mindenkinek!