Hasznos tanácsok a kezeléshez

A 10 leggyakoribb hiba, amit a gyógytornász a scoliosis kezelésben
elkövethet, de Te nem fogod elkövetni

  1. Nem elegendő elongáció: Az elongáció az egyik legelső és legkézzelfoghatóbb módja a felegyenesítésnek. Ha nem a maximális mértékben alkalmazod, a korrekciós határ alatt dolgozol a beteggel, ami nagymértékben csökkenti a hatékonyságot.
  2. Hypokyphosisba dolgozol: Egyben visszautalva a fentiekre, a maximális elongáció mellett vigyáznod kell arra, hogy ez a mozdulat automatikusan a hypokyphosis irányába viszi a gerincet a Th. szakaszon. Dolgozz ellene a tanult korrekciókkal.
  3. Helytelen korrekciós irányok alkalmazása: Vigyázz, ez direkt rontó hatással van a görbületekre. Ha a terápia alatt nem látsz esztétikai javulást, keress hibát a beállításokban.
  4. Túl kevés a görbület nyitása: Helyezz nagyobb hangsúlyt a deflexiós irány elérésére, kiemelkedően fontos a hosszú távú javuláshoz.
  5. Túl gyenge gyakorlatok: Dolgozz a maximális terhelhetőség szintjén. A „tornázgatás” nem elég a javulási eredmények eléréséhez.
  6. Manuális korrekciók hiánya: Végzel manuális korrekciókat? Passzív és vezetett aktív módon alkalmazd a manualitást a kezelésben a jobb és gyorsabb eredmények eléréséhez.
  7. Lágyrészkezelések hiánya: Kezeled a lágyrésztechnika módszereivel az aszimmetrikusan elváltozott izomzatot? Tudod, a konkáv oldalakra fokozott figyelmet kell fordítanod!
  8. Páciensvezetés hiánya: Szétcsúszott kezelés? Időről időre vannak el-, és feltűnő páciensek a tornatermed körül? Fordíts nagyobb gondot a páciensvezetésre és az információátadásra. A néha, randomszerűen végzett kezelések nem vezetnek eredményre.
  9. Túl kevés a tornára szánt idő: Informáld a páciensed. Az eredmény csak korrekt munkával érhető el.
  10. Szülői segítség hiánya: Beszélj a szülőkkel és állítsd a támogató oldalra őket. Mind a páciensnek, mind a hosszú távú terápiának szüksége van az ő támogatásukra.