Scoliosis Terápia Speciál

Időpont: 2019.10.09-11. Jelentkezési lehetőség adott
Ár: 89.700  Ft   
A képzés ideje: 3 nap (8.30-17.00-ig)
Képzés előfeltétele: gyógytornász végzettség 
Helyszín: Reitter Ház, 1131 Budapest, Reitter Ferenc u. 132.
Jelentkezés: http://www.schroth.hu/jelentkezes/

A Schroth terápiával már kezelő szakembereknek ajánljuk ezt a továbbképzést. Az alapkezeléseken túl a komplex terápia eléréséig sok akadályba ütközünk mind szakmailag, mind pedig a betegség szempontjából. Ezeket a hiányosságokat hivatott ez a továbbképzés pótolni.

Az egyik kritikus terület a súlyos, vagy komplikált, más kísérő betegségekkel kombinált scoliosis kezelése. Célirányos esetbemutatásokkal és új, Schroth szemléleltű, de adaptált gyakorlatokkal segítjük a hallgatókat ezekben a kérdésekben.

Külön fejezetet szentelünk az extra erős gyakorlatoknak, ide értve mind stabilizálás, mind az izomerő vonatkozásait. Ezt kiegészítve a lehető legkülönbözőbb eszközöket vonjuk be a terápiába az egyéni Medical fitness területéről is, természetesen mint mindig, igazi páciensek közreműködésével.

A kiskori (8 év alatt) scoliosis az életkori különlegességek, rizikótényezők mellett külön kihívást jelent a kezelő szakembernek. Az itt kialakuló veszélyforrásoknak és lehetőségeknek, kiskori specialitásoknak hosszabb időt szentelünk a továbbképzésen.

A képzés nagy része még az operációs esetek fizioterápiája, a stabilizációs torna elsajátítása és az operáció utáni életmód beállítása szintén. A képzés során a rengeteg gyakorlati anyag mellett ismertetjük a tudományos kutatások jelenlegi állását és ezen eredmények beépítési lehetőségeit a terápiába. 

Ezt a képzést MINDEN olyan terapeutának ajánljuk aki bármilyen, Schroth elvekre épült képzést végzett. AZOKNAK IS akik már a Modern Scoliosis Terápia, illetve akár a Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia tanfolyamot elvégezték.
Ezen a képzésen olyan témákról lesz szó, melyet az előbb említett tanfolyamok nem érintenek.

Főbb témák:

- Scoliosis rizikómenedzsment
- Speciális esetek, Schroth terápia kísérő betegségek esetében
- aszimmetrikus tonizálás gyakorlatai
- specializált Schroth gyakorlatok
- kisgyermekek kezelése
- operáció előtt-utáni konzervatív terápia
- kutatási eredmények integrálása a terápiába
- egyéni szaktanácsadás a tanfolyam keretein belül a hallgatók által bemutatott eseteknél