Schroth tréning 1.

Időpont: 
1. modul 2024 04.27.
2. modul 2024.04.28.
3. modul 2024.06.09.
Bővebb ismertető a modulokról az egyes tanfolyamok információs oldalán található. Ideje: 1 nap (9.00-17.00-ig) Ár: 75.000 Ft Képzés előfeltétele: gyógytornász végzettség,a Modern Scoliosis Terápia vagy a nemzetközi Schroth képzés megléte Jelentkezés: www.schroth.hu/jelentkezes

A képzést azoknak a gyógytornászoknak ajánljuk akik már kezelnek scoliosissal pácienseket, újabb gyakorlatokat szeretnének elsajátítani a témában, precízebb még részletesebb terápia felépítést és gyakorlati tudást szeretnének, valamint személyes konzultáció segítségével szeretnének páciensekkel kapcsolatos kérdésekben előre lépni. A Schroth Tréning 3 szinten végezhető el, 1-2-3-as modul formájában. A tananyag egymásra épülve viszi előre a kezelést egyre jobban elmélyedve az apró részletekben. A modulok csak sorrendben végezhetők el.  A 2-3 modul a haladó páciensek kezelését öleli fel, az akár már hónapok, évek óta Schroth terápiát végző páciensek gyakorlatanyagát, az egyre erősödő kezelés felépítését, eszközös nehezítését (pl.: trx).

Jelentkezés előfeltétele: gyógytornász diploma, Schroth irányú alapképzés megléte (Modern Scoliosis Terápia, Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia, ISST-Schroth)

Schroth tréning 1. tematika:

– az alapos vizsgálatra épülő kezelési terv

– terápia orientált röntgendiagnosztika

– speciális scoliosis tesztek

– diszbalansz korrekció

– haladó szintű összetett gyakorlatok

– kérdéses esetek megbeszélése

– javulás elérését megtámogató speciális gyakorlatok és összeállításuk a beteg mindennapi programjába

 

Résztvevők véleménye:

” Már sok-sok éve szerettem volna megismerni és megtanulni a Schroth módszert. Mi (Te-Schroth-én, hárman) öt éve találkoztunk először és hamar megéreztem,hogy ez egy élő kapcsolat lesz Veled és Schroth-tal. Éreztem,de akkor még nem tudtam,hogy igenis mennyire az lesz, lett és ma is az.
A tanfolyamok, a hospitáló napok és most ez a Schroth tréning, mind-mind megadja a legfrisebb, naprakész ismereteket,tapasztalatokat és tudást a Schroth módszerről és a technika fejlődéséről.
A Te személyed egyfajta híd köztem (magyar MST tf-ot végzett gyógytornász) és a Schroth intézet között.
Fogod, irányítod és vezeted a kezünket. Egyszerre tanítasz, lelkesítesz, bíztatsz és támogatsz minket. Jó Tőled tanulni és Veled együtt gondolkodni. Egy-egy mondatottal új utat adsz és mutatsz,máskor-mással pedig megerősítsz,hogy jó úton haladok.
A Schroth Tréningen egy biztos elméleti tudásre épülő, rendszeresen végzett, begyakorolt módszer finomságait villantod fel,ami hatalmas lendületet adott és ad a mindennapi munkánkhoz. Ezzel lehetőséget adsz sok-sok kis páciensünknek,hogy gyógyításuk a lehető legmagasabb ( up-to-date ) szakmai szinten történjen.
Köszönöm Neked Kriszta!
Tisztellek és Tisztelem Benned a Terapeutát, a Tanárt, a Mentoromat!
Büszke vagyok arra,hogy ismerhetlek és tanulhatok Tőled!
Szedlacsek Márti “

“Bizony én is bevetettem az új gyakorlatokat a pácienseimnél és jó volt látni, hogy “élőben” milyen jól működnek.
A tréning nappal kapcsolatban pedig csak pozitívumokat tudok felsorolni. Ahogy az már az alaptanfolyamon érezhető volt, itt is a szakmai összeszedettség és a következetesen felépített tematika volt a jellemző. Mindezt pedig egy olyan kellemes és felszabadult hangulatú, minden igényünket kielégítő foglalkozással ölelted fel, amin úgy éreztem magam, mint az egyetemi tanulócsoportban.
Nagyon köszönöm Neked, hogy ennyi energiát fordítasz arra, hogy minden tanoncod a lehető legnaprakészebb információk birtokában legyen!
Szilágyi Réka”

“A Schroth Tréning margójára
Schroth terápiát végezve, mindennapi munkámban, folyamatosan gondolkodom, analizálok, újragondolok, “gyerekre szabok”, sokat beszélgetek, lélekre hatok, s miközben törekszem arra, hogy a gyerekek ne unják meg a tornát, ne adják fel az évekig tartó küzdelmet, néha bizony én magam is érzem, jó lenne töltekezni. Szakmailag, emberileg. Jó lenne időközönként kérdéseket feltenni, újdonságokat tanulni, vagy csak egyszerűen beszélgetni Schrothról- Schroth-os szakemberekkel, oldottan, “vizsga drukk” nélkül, mégis magas színvonalon.
Mindezt a Schroth Tréning megadta számomra, új ismeretekkel, új gyakorlatokkal és egyre mélyülő emberi kapcsolatokkal gazdagodtam.
Tartalmas, jó hangulatú napot töltöttünk együtt, s bízom benne, hogy sor kerül a folytatásra!
Ajánlom mindenkinek!
Krisztának köszönöm a lehetőséget!
Mészáros Judit”