Modern Scoliosis Terápia

Időpont: 2024.10.14-18.
Ideje: 5 nap (9.00-17.00-ig)
Ár: 275.000 Ft 
Számlát cég és magánszemély részére is módunkban áll kiállítani.
Kredit: 15 pont
Képzés előfeltétele: gyógytornász, vagy gyógytestnevelő végzettség (Testnevelési Egyetemi végzettség szükséges)
Jelentkezés: www.schroth.hu/jelentkezes
A továbbképzés erős alapot ad a Schroth-féle scoliosis kezelés elsajátításához. A Schroth tanfolyam öt napból épül fel és három fő alapvonal segítségével ismerteti meg a hallgatókat a scoliosis témakörével. A tananyag tartalmazza a scoliosis biomechanikájának, kialakulásának ismertetését, erre építve a progressziós folyamatot és a konkrét terápiát is. Az első oktatási irányvonalban a hallgatók betekintést nyernek a scoliosis funkcióváltozásaiba, átfogó képet kapva a teljes betegségről. Elsajátítják a scoliosis kategorizálást a legújabb Schroth Klinikai nomenklatúra alapján, valamint megismerik a Schroth-féle törzsblokkokban való gondolkodást, a síkokban és tengelyekben történő elváltozásokra adaptálva. Kipróbálhatják az úgynevezett korrekciós légzést, a belső, mély izmok igénybevételét a mobilitás és a funkcionális aktivitás javítására, illetve a törzs, a völgyek formaváltoztatásának elérésére. A kurzus fontos része, hogy a hallgatók minden egyes terápiás irányt, manuális technikát, aktív gyakorlatot a saját testükön megérezve értsenek meg és sajátítsanak el. A korrekciós pozícionálás a lehető legjobb törzskorrekciók elérésére szintén ezt segíti majd megalapozza ezen irányok beépítését a Schroth szerinti napi programba és a terápiás folyamatba. A Schroth tanfolyamon a második oktatási irányvonal tartalmazza a terápiás technikák elsajátítását és a fókuszálását a progressziós folyamatban. Hol és mivel kell közbeavatkoznunk, ha a javulási folyamat akadozik, vagy megáll. Az elméleti oktatás fontos része a röntgenelemzés és az ennek eredményét alapul vevő fókuszálás a terápiában. A javulás eléréséhez nélkülözhetetlen a szegmentumok speciális elemzése és a konzekvenciák levonása. A harmadik irányvonalban a Schroth kezelés által létrehozható változásokat bemutatandó, igazi, motivált páciensek segítségével ismerhetik meg és gyakorolhatják be a hallgatók a Schroth technikákat és gyakorlatokat. Miután a hallgatók elsajátították és a páciensek segítségével maximálisan jól kivitelezik a gyakorlatokat és a manuális technikákat, lehetőséget, képesek lesznek a pozícionálástól a bonyolultabb aktív technikákon át a terápiás protokollal együtt dolgozva, a Schroth tanfolyam elvégzése után javulások elérésére a pácienseknél. A különböző tartási variációk megértése segít a terápia részelemeit integrálni a páciens élethelyzeteibe. A terápiás esetmegbeszélések alkalmával a hallgatók ismereteket kapnak a lehetséges terápiás buktatókról és kikerülési lehetőségeikről. A Schroth tanfolyam sikeres elvégzését igazolással zárjuk. A Schroth továbbképzés precíz, azonnal alkalmazható tudást ad a következő témákban:
 • a scoliotikus betegek diagnosztikája a legújabb Schroth Klinikai nomenklatura szerint
 • progressziórizikó megítélésére és ennek alapján a terápiás irányvonal meghatározására
 • akut és hosszú távú kezelési terv felállítása és kivitelezése
 • scoliosis specifikus manuális fogások és lágyrésztechnikák a görbületi korrekció, nyitás elérésére
 • speciális scoliosismegelőző és korrigáló légzésterápiás gyakorlatok, fogások
 • korzett korrekcióinak megítélése
 • a specifikus Schroth gyakorlatok különböző betegségtípusokra való adaptálása
Schroth képzés főbb témái:
- A scoliosis konzervatív kezelése
- A scoliosis etiológiája, biomechanikája, tartási egyensúly felbomlás folyamata, aszimmetrikus terhelés, progresszió
- Struktúraváltozások és a funkció
- Vizuális, manuális vizsgálat, terápiás protokoll, Scoliometeres elemzés, funkcionális tesztek, funkcionális instabilitás vizsgálata
- Klasszifikáció a Schroth Klinikai legújabb rendszer alapján
- Scoliosis specifikus mobilizáció, lágyrésztechnikák és manuális technikák, tilt, shift, transzlációk
- Légzésterápia, mobilizáló és derotáló légzőgyakorlatok, légzésdysfunkciók
- 3D stabilizációs Schroth gyakorlatok, scoliosis specifikus pozícionálás, autokorrekciók
- Reflektórikus izommunkára alapuló gyakorlatok és alkalmazásuk
- Sagittalis korekciók, thoracalis ill. lumbális vonatkozásban
- Korzett terápia - gyógytorna vonatkozások korzettes páciensek esetében
- Mindennapi korrekciók és beépítésük a napi tevékenységekbe, egyszerű szabadidős, progressziómegelőző alkalmazások
Schroth képzés előfeltétele: gyógytornász, vagy gyógytestnevelő végzettség A hallgatók véleménye:
 • Mindenkinek csak ajánlani tudom. Logikusan épül fel az egész tanfolyam, érthető volt. Kriszta nagyon jó oktató, élveztem mind az 5 napot. Bauer Dóri MST 2020.07.
 • Az először számomra bonyolultnak tűnő elváltozás kezelését szuperül megértettem. Rengeteg gyakorlati tudással gazdagodtam, amik bőven túlmutatnak a képzés keretein. Intenzív és nagyon hasznos tanfolyam. Kovács-Babócsai Bianka MST – 2020.07.
 • Köszönöm Horvát Krisztának a nagyszerű oktatást! A Schroth módszernek azt a jól felépített rendszerét amely hatékony eszközöket ad a kezünkbe a scoliosis okozta komoly eltérések korrigálására. P. Fehér Anikó MST – 2021.06.
 • Bátran ajánlom mindenkinek aki egy olyan módszert szeretne elsajátítani amivel látványos fejlődést és jelentős életminőségbeli javulást szeretne elérni a gyermekek, fiatalok és felnőttek életében egyaránt. A Schroth módszer a mozgás egy különleges világát mutatja be, melyben mi lehetünk az alkotók. Belicza Adrienn – MST 2021.06.
 • Nagyon jó helyen voltam! Ha szakmai fejlődést akarsz, mindenképp a Scolineát válaszd! Kiss András MST – 2021.06.
 • Lenyűgöző az egész. Olyan látásmódot ad a gerinc és ascoli területén, amit más képzésen nem kaptam meg. Az előzetes reményeimen bőven túlteljesített. A szemléletemet és a gondolkodásomat szerettem volna bővíteni, megtörtént! Köszönöm! Kaczur Kinga MST – 2022.02.
 • A legnehezebb, de mégis legjobb tanfolyam amin eddig voltam. Nagyon sokat tanultam, lenyűgöz a módszer zsenialitása, irtó hasznos tudásra tettem szert. Mindenkinek ajánlom! Baranyai-Kiss Vivien MST – 2022.02.
 • Kriszta szakmai tudása nagyon motiváló számomra, emellett jól magyaráz és a sok anyagrészt feltűnés nélkül leadja, jó hangulatban. Izomláz nélkül senki nem megy haza, az biztos! 🙂 Oravecz Ágnes – MST 2022.04.
 • Nagyon tetszett a képzés, jó volt, hogy már a 3. naptól gyakorolhattunk pácienseken. Végig gyakorlatorientált volt, érthető, azonnal használható tudást kaptunk. Szőlősi Dóra – MST 2022.04.
 • A nagy elméleti tudás mellett van lehetőség találkozni betegekkel, akiknek köszönhetően megtapasztalhatjuk, hogy fog ez menni a mindennapokban és a megtanult gyakorlatokat gyakorolhatjuk velük. Egy olyan képzés ahol nem csak a tankönyvben látjuk a betegeket, hanem személyesen is találkozhatunk velük.
 • Kriszta óriási türelemmel, nagyon jól, követhetően magyaráz. Még a kérdései is tanító jellegűek. A tanfolyam nagyon jól felépített. Mind a képanyag, mind a páciensek, példák szuperek és érthetővé teszik az elméletet.
 • Nagyon jó a légkör, barátságos a fogadtatás. Hatalmas tudásanyagot kaptunk az itt töltött 5 nap alatt, de bőven volt lehetőségünk mindent begyakorolni, átlátni.
 • Egy szuper képzés, ahol nem csak ppt-t nézegetsz, hanem mindent megérzel a saját testeden. Az oktató wunderwoman, aki nyitott, minden kérdésre válaszol, minden gyakorlatot egyedileg ír le.
 • Minden gyógytornásznak szívből ajánlom akit érdekel a Schroth terápia. Kiváló az oktatás, a szakmai tudás és nem utolsó sorban a hangulat is. Sokat kaptam ettől a továbbképzéstől, amit jól be tudok majd építeni a terápiámba.
 • Érdekes és rengeteg elméleti és gyakorlati tudást adó tanfolyam és oktató. A sok tapasztalatbeli példa még könnyebbé teszi a tudás elsajátítását.
 • Nagy várakozással jöttem a képzésre, hiszen több tanítványom jött Schroth gyakorlatokkal. Nem tudtam segíteni. De ennél sokkal többet kaptam, olyan korrekciós módszert ismertem meg, amivel biztosan hatékonyabb lesz a munkám. Köszönöm!
 • Nagyon jól összeállított továbbképzés. Igényes, jól szervezett, közvetlen, jó hangulatú, hiánypótló. Megfelelő gyorsasággal adja át Kriszta a tudást. Feldolgozható, érthető magyarázat. Köszönöm a lehetőséget!