Tanfolyamok

Modern Scoliosis Terápia
Kezdőknek ajánlva

A tanfolyamon elsajátíthatók a Schroth módszer elméleti alapjai és alapgyakorlatai. Az scoliosis diagnosztizálása, az alapkezelés felépítése, alap manuális technikák és korrekciós légzésterápia a tanfolyam részét képezik.

Időtartam: 5 nap

 

Scoliosis Terápia Speciál
Haladóknak ajánlva

2017 újdonsága. Schroth terápiával már kezelő szakembereknek ajánlott továbbképzés. Speciális témákkal mint scoliosis rizikómenedzsment, progresszióanalízis, kisgyermekek kezelése, operáció utáni terápia, speciális esetek. Modern scoliosis terápia tanfolyamot elvégzetteknek ráképzésként ajánljuk. 

Időtartam: 3 nap

Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia
Csak ez a továbbképzés adja meg a Schroth Terapeuta címet, ami nemzetközileg elismert végzettséget jelent. Magyarországon csak nálunk végezhető el ez a képzés, Horvát Krisztina, a német Klinika instruktora által biztosítva.

A tanfolyam megegyezik azzal, mintha a németországi Schroth Klinikán végeznéd el a tanfolyamot. A Schroth Klinika tananyaga kerül oktatásra és az általuk kibocsátott nemzetközi oklevél megszerzésére van vizsga után lehetőség. A klinika által biztosított 3 napos hospitálási lehetőség hozzá tartozik a tanfolyamhoz, ami sikeres vizsga után később igény esetén bejelentkezés után felhasználható. 

Időtartam: 10 nap


Hospitáló nap
Gyakorlási lehetőség

Ha már vettél részt Schroth tanfolyamon és van alaptudásod, de szeretnél különleges esetekről hallani és igazi motivált páciensekkel több órát gyakorolni, ez a tanfolyam biztosítja Neked. Egy hosszú, és okosságokban gazdag nap évente kétszer, háromszor, mindig más kulcstémával. Kiemelt témák mint például a hypokyphosis kezelése, derotációs speciális technikák, deflexiós gyakorlati elemek helyet kapnak ezen a napon. Ha korábban végeztél, de nem kezeltél, nincs gyakorlatod a témában, ezzel a tanfolyammal ezt pótolhatod.

Időtartam: 1 nap


Schroth tréning
Új, haladó, bonyolultabb gyakorlatok 

Azoknak ajánljuk, akik már kezelnek scoliosisos pácienseket, újabb gyakorlatokat szeretnének elsajátítani a témában, precízebb, még részletesebb terápiafelépítést és gyakorlati tudást szeretnének, valamint személyes konzultáció segítségével szeretnének páciensekkel kapcsolatos kérdésekben előre lépni. Az itta tanult gyakorlatok aprólékosabbak, nehezebbek, haladó páciensekkel, illetve hosszabb ideje a terápiában lévő páciensekkel jól végezhetők. A képzés fontos része a kiegészítő eszközök a tornában és a részletesebb röntgendiagnosztika.

Időtartam: 1 nap