Tanfolyam típusok

Modern Scoliosis Terápia
Kezdőknek ajánlott
Időtartam: 5 nap

A tanfolyamon elsajátíthatók a Schroth módszer elméleti alapjai és alapgyakorlatai. Az scoliosis diagnosztizálása, az alapkezelés felépítése, alap manuális technikák és korrekciós légzésterápia a tanfolyam része.


Scoliosis Terápia Speciál 
Haladóknak ajánlott 
Időtartam: 3 nap

Schroth terápiával már kezelő szakembereknek ajánlott továbbképzés. Speciális témákkal mint scoliosis rizikómenedzsment, progresszióanalízis, kisgyermekek kezelése, operáció utáni terápia, speciális esetek. Modern scoliosis terápia tanfolyamot elvégzetteknek ráképzésként ajánljuk. 

 

ISST- Internacionális Schroth 3D Scoliosis Terápia
Kezdőknek ajánlott
Időtartam: 10 nap

Csak ez a továbbképzés adja meg a Schroth Terapeuta címet, ami 
nemzetközileg elismert végzettséget jelent. Magyarországon csak nálunk 
végezhető el ez a képzés, Horvát Krisztina, az ISST Képzési Intézet instruktora 
által biztosítva.

A tanfolyam megegyezik azzal, mintha a nemzetközi szinten végeznéd el a tanfolyamot. Az ISST Képzési Központ tananyaga kerül oktatásra és az általuk kibocsátott nemzetközi oklevél megszerzésére van vizsga után lehetőség. 

Hospitáló nap 
Gyakorlási lehetőség
Időtartam: 1 nap

Ha már vettél részt Schroth tanfolyamon és van alaptudásod, de szeretnél különleges esetekről hallani és igazi motivált páciensekkel több órát gyakorolni, ez a tanfolyam biztosítja Neked. Egy hosszú, és okosságokban gazdag nap évente kétszer, háromszor, mindig más kulcstémával. Kiemelt témák mint például a hypokyphosis kezelése, derotációs speciális technikák, deflexiós gyakorlati elemek helyet kapnak ezen a napon. Ha korábban végeztél, de nem kezeltél, nincs gyakorlatod a témában, ezzel a tanfolyammal ezt pótolhatod.

  Schroth tréning 1.-2.-3. modul
Haladóknak ajánlott
Időtartam: modulonként 1 nap

Azoknak ajánljuk, akik már kezelnek scoliosisos pácienseket, újabb gyakorlatokat szeretnének elsajátítani a témában, precízebb, még részletesebb terápiafelépítést és gyakorlati tudást szeretnének, valamint személyes konzultáció segítségével szeretnének páciensekkel kapcsolatos kérdésekben előre lépni. Az itt tanult gyakorlatok aprólékosabbak, nehezebbek, haladó páciensekkel, illetve hosszabb ideje a terápiában lévő páciensekkel jól végezhetők. A képzés fontos része a kiegészítő eszközök a tornában és a részletesebb röntgendiagnosztika.

Scoliosis Korrekciós Mozgásprogram
Gyógytestnevelőknek ajánlott
Időtartam: 3 nap 

Gyógytestnevelőknek kialakított speciális program, amit az iskolai gyógytestnevelésben tudnak alkalmazni.